Як правильно замагнітити куб? Гайд

Багато спідкубери люблять магнітити та налаштовувати кубик самостійно. Ми вирішили написати інструкцію, як замагнітити кубик.

Магнітайзинг. Як замагнітити кубик рубика.

Багато спідкубери люблять магнітити та налаштовувати кубик самостійно. Створити свій спортивний кубик із потрібною силою магнітів, натягом пружин. До того ж це іноді набагато дешевше, ніж купити кубик спортивного магнітного рубика від виробника. Саме тому ми вирішили випустити набір для магнітайзингу Master Meilong Magnetiс DIY Kit | Набір для магнітайзингу Meilong 3х3 Майстер+.

ЯК ПРАВИЛЬНО ЗАМАГНІТИТИ КУБ? ГАЙД:

  • Спершу вам потрібно розібрати кубик.

Насамперед спробуйте витягнути будь-яке ребро. Якщо у вас не виходить, через те, що кубик занадто затягнутий, відкрутіть гвинтик на одній із сторін і витягніть ребро на цій же стороні. Після цього розберіть кубик на частини. Кожне ребро поділіть на дві частини. а кожен кут на три частини. Таким чином у вас вийде по 24 частини з ребер та кутів.

Порада: відразу розділіть частини з ребер та з кутів на 2 окремі групи, щоб усі деталі не були перемішані. Тепер кубик готовий до магнетайзу.

  • Беремо по одній частині ребра та куточка, розміщуємо їх як на фото.

Кидаємо один магніт у ребро та ще один у кут. Після того як вони примагнітилися, ставимо їх або в задню частину деталей (так кубик буде легше контролювати, магніти будуть відчутні), або ближче до зовнішньої частини деталей (так вплив магнітів на збірку буде більше). Коли магніти стоять так, як вам більше подобається, перевірте, щоб дві деталі ідеально торкнулися один одного і щоб не було нерівностей.

  • Тепер можна клеїти магніти.

Відкриваємо тюбик з клеєм (водостійкий, універсальний. прозорий) і ллємо дві невеликі краплі: одну над магнітом та одну знизу, головне, щоб клей заповнив простір між магнітом та пластиком.

Порада: перед кожною краплею спочатку випустіть з тюбика повітря, тільки потім підносите носик до місця склейки.

На один магніт вам потрібно всього дві краплі клею, але будьте обережні, не потрапите клеєм між самими деталями, навіть якщо ви зможете їх від'єднати, сильно пошкодите пластик.

  • Після того, як ви вклеїли магніти в 2 частини, від'єднайте куточок і відкладіть його у бік висихати.

Потім візьміть будь-який інший куточок, прикладіть його до ребра, обережно киньте всередину магніт, приклейте його і відкладіть до першого кута. Повторюйте цю дію, доки у всіх кутах не будуть магніти. Після цього відкладіть ребро вбік і візьміть будь-який магнітний кут. За аналогією магнітим також всі ребра, тобто прикладіть ребро до куточка, киньте в ребро магніт, 2 краплі клею, відкладіть убік, візьміть наступне ребро. Все це виготовляємо, поки не замагнітите всі ребра.

  • Поздоровляємо, у вас вийшло! Всі частини магнітні, залиште їх хоча б на 15-30 хвилин висохнути і збирайте кубик назад. Змастіть його, налаштуйте та насолоджуйтесь!