Магнітний конструктор. Що це таке та які види бувають.

Магнітні конструктори захоплюють силою магнетизму дітей та дорослих. На сайті ви зможете знайти оптимальний варіант серед різноманітності представлених моделей.

Магнітний конструктор - зараз один з найпопулярніших конструкторів і в цілому популярна іграшка, що розвиває. Виробників магнітних конструкторів багато у всьому світі. Однак першими якісними оригінальними наборами були магнітні конструктори Геомаг. Це швейцарське виробництво різноманітних комплектів.

Для кого підійдуть магнітні конструктори. Набори створюють для дітей віком від 1 року. Загалом конструктор на магнітах цікаво гратиме і дорослим.

Різновиди магнітних конструкторів

Тип набору Опис Вік
Магнітні кубики Різнобарвні кубики на магнітах, які кріпляться між собою. На кубиках можуть бути зображені частини картинки. Тварини, транспорт, замки, динозаври. Це виходить такий собі пазл і конструктор. від 1 року
Класичні набори магнітних паличок та металевих кульок З цих магнітних конструкторів можна створювати безліч геометричних фігур і конструкцій. Деталі можуть бути блискучими, однотонними, різнокольоровими, що світяться у темряві. Їх можна комбінувати між собою. від 3 років
Серія механічних Це той же класичний набір тільки з рухомими елементами. Побудовані конструкції можна привести в рух лише однією магнітною паличкою з протилежним полюсом. Тільки фізика та ніякої магії. від 5 років
Лінійка KOR (ядро або, як інакше її називають, яйце) Магнітні елементи конструктора кріпляться до металевої великої кулі. Перша мета – зібрати яйце. Зі зібраним конструктором можна вже створювати різних чудиків, тварин, фантастичних істот, роботів. Просто провертаючи грані. А за допомогою додаткових елементів, що кріпляться, кількість конструкцій можуть обмежуватися тільки вашою фантазією. від 5 років



Сучасні технології та нові напрямки у турботі про довкілля призвели до того, що швейцарські виробники геомаг стали випускати екологічні комплекти зі 100% переробленого пластику.

Чим корисні магнітні конструктори

Магнітний конструктор насамперед дуже захоплююча іграшка. Сила магнетизму приваблює і дорослих, і дітей. Зачаровує те, як деталі конструктора примагнічуються один до одного.

У грі з магнітним конструктором є і ефект, що розвиває. Він допомагає дітям знайомитися з довкіллям, дізнаватися про нове, вивчати фізику. Розвиває дрібну моторику, увагу, спритність, просторове мислення, уяву та посидючість.

Дитина вчиться з дитинства концентруватися однією виді роботи і з невеликими елементами.

Як вибрати підходящий конструктор на магнітах

Насамперед звертайте увагу на вікові обмеження. До 3-4 років краще розглядати лише кубики з метою безпеки. Складність самої гри та маніпуляцій із набором теж мають значення. Важливо, щоб дитина могла сама впоратися зі створенням нових конструкцій.

Враховуйте особливості характеру дитини. Якщо малюк зовсім непосидючий, то краще розглядати класичний варіант із паличками. У ньому абсолютно не важливо, що саме ви збудуєте, головне процес. Тоді як в інших наборах результат викликає більший інтерес.

Ну і звичайно ж ціна є важливим фактором. Існують бюджетні аналоги швейцарському геомагу. Однак, у такому разі це буде й аналог швейцарської якості. Ціна залежить від кількості деталей у комплекті. І від оригінальності продукції.