Навчився збирати кубик 3x3, що далі?

Коли навчився збирати кубик 3x3, сили і інтерес ще є, то перше про що варто задуматися - що робити далі? Асортимент механічних головоломок настільки великий, що можна збирати все життя. З кубика рубика лише починається цей шлях.

Метод Фрідріх

Якщо вас зацікавив спідкубінг, то можна не поспішати переходити до наступних кубів. Удосконаліть свою збірку троячки та попрацюйте над прискоренням. Метод Фрідріх - це один із методів швидкісного складання 3 на 3. Вивчаючи нові формули можна покращити свій результат до 3 секунд. Зі знанням швидкісних методів складання можна сміливо пробувати свої сили у змаганнях.

 

Механічні головоломки після 3 на 3

Якщо троячка вже набридла або всі методи збирання вже освоєні, можна приступати до інших кубів. Тут вибір дуже широкий та купити кубик можна різних форм та розмірів. Однак, фахівці рекомендують йти зростаючою і поступово збільшувати складність.

ТИПИ КУБІКІВ РУБІКА, ЯКІ МОЖНА КУПИТИ ПІСЛЯ ТРІШКИ:

  • Класичний 2x2. Не спокушайтеся його зовнішнім виглядом, легкість тут питання випадку та удачі. За рахунок відсутності центрів та ребер можуть виникнути складності при складанні останнього шару.
  • Кубик рубика 4x4. Знову ж таки відсутність центрів ускладнюватиме складання. Тут уже й нові формули та паритети. Захоплення процесом гарантовано.
  • Пірамідка. Найлегша дисципліна на змаганнях. Її можна спробувати навчитися збирати інтуїтивно.
  • Ск'юб. Механічна головоломка, що нагадує кубик 3 на 3 і пірамідку. Досить проста головоломка, яку теж збирають на швидкість.
  • Мегамінкс. Це вже дещо складніше. Нагадує троячку, проте з останнім шаром доведеться постаратися. Також збирається на змаганнях.
  • Дзеркальний. Дуже цікавий, яскравий та стильний куб. Дзеркальний збирається, як і трійка, тільки тут орієнтир на форму, а чи не колір. На швидкість не збирають.
  • Скваєр. Напевно, найскладніша штука серед дисциплін на змаганнях. Скваєр змінює колір і форму, в основі має різноманітні деталі (трикутники, прямокутники), має складне обертання. До нього можна переходити, якщо ви вже всі зібрали з перерахованого вище.

Навчитися новим формулам збірок можна за допомогою експертного сайту зі зрозумілими та простими навчалками https://speedcubing.com.ua/.

На цьому асортименти магазину не закінчується. Можна поповнювати колекцію хоч щомісяця! Щороку виходить щось новеньке, з'являються великі куби, наприклад 17x17 та 19x19. Відомі бренди вигадують оригінальні, унікальні головоломки. Вибрати все це можна у Києві, вул. Антоновича 169 або на сайті https://kubik.in.ua/.